زندگی صحیح همراه با سلامتی قسمت دوم

بخش اول این مقاله، را در اینجا مطالعه نمایید.

طب سنتی ایران حفظ سلامتی (بهداشت و یا پیشگیری) و درمان بیماری‌ها را به طور عمده در یک عبارت خلاصه می‌کند: “تنظیم روش زندگی مطابق مزاج و خصوصیات ذاتی هر فرد”

ماکارونی، لازانیا و انواع رشته‌های صنعتی:

  • ماکارونی چون با آرد نول تهیه شده و فاقد سبوس است، ارزش غذایی ندارد.
  • به دلیل حالت خمیری و زیاد جویده نشدن آن، موسین و پتیالین بزاق کمتر تولید شده و به راحتی هضم نمی‌شود.
  • فاقد فیبر گیاهی بوده ایجاد یبوست میکند.

غذاهای مانده، بیات و فریز شده

  • این نوع غذاها آرام آرام ماهیت ماده غذایی خود را از دست داده و خواص آن‌ها کمتر می‌شود.
  • انجماد دشمن اصلی ویتامین‌ها خصوصا ویتامین E می‌باشد.
  • غذاهای مانده، بیات و فریز شده سودازا است و باعث بروز انواع بیماری‌های روحی و روانی، غلظت خون، بیماری‌های پوستی و غیره می‌شود.

توصیه می‌شود به جای استفاده از آن‌ها از سبزی‌ها و حبوبات خشک کرده و یا گوشت و غذاهای تازه استفاده شود.

غلات تصفیه شده

  • رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد غلات بدون سبوس و به خصوص نان سفید، باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان کلیه می‌شود.
  • آرد سفید و آرد برنج (بدون سبوس) و تمام غذاهایی که با این دو ترکیب تهیه می‌شوند جز غذاهای افزایش دهنده چربی‌های خون به شمار می‌آیند.

توصیه می‌شود به جای آن‌ها از آرد گندم، جو و برنج سبوس دار استفاده شود و به جای برنج سفید و آبکشی می‌توان از کته با شوید (شوید پلو) یا زعفران و زیره استفاده نمود.

نمک زیاد

  • استفاده مداوم از چاشنی‌های شور مضر و سودازا بوده و سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد و بهتر است بیش از مقدار لازم (۶گرم در روز) استفاده نشود.
  • دریافت زیاد نمک باعث فشارخون، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، بیماری کلیوی و احتباس مایعات بدن می‌باشد.

توصیه می‌شود طبق سفارش بزرگان نمک را قبل و بعد از غذا مزمزه کرده که باعث رفع صدها بیماری می‌شود.

شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه

  • شیر و سایر مواد لبنی به دلیل از دست دادن بیش از حد چربی و وجود مواد نگهدارنده، طبعی سرد و تر داشته و می‌توانند باعث ایجاد عوارض مختلفی از جمله موارد زیر شود:
  • سردرد
  • خواب آلودگی
  • فراموشی
  • بیماری‌های گوارشی و کولیت
  • روماتیسم و…
  • استفاده از آن برای بیماران بلغمی و مبتلایان به بیماری‌های مفصلی ممنوع است.

توصیه می‌شود به جای آن‌ها از لبنیات محلی به همراه مصلحات آن استفاده شود.

  • مصرف محصولات لبنی ارگانیک و طبیعی نسبت به انواع غیر ارگانیک، فرد را با خطر کمتری از ابتلا به اگزما و بیماری‌های دیگر مواجه می‌کنند.

کمپوت و کنسرو

  • چون این مواد برای مدت زمان زیادی نگه داری می‌شوند، به ناچار از مواد نگه دارنده‌ای به نام اتیلن دیامین تترااستیک (EDTA) جهت جلوگیری از زود فاسد شدن آن‌ها استفاده می‌شود که باعث ایجاد کم خونی ناشی از فقرآهن می‌شود.
  • مصرف فرآورده‌های کنسروی در بعضی افراد باعث شعله‌ور شدن حملات میگرن می‌گردد.

توصیه می‌شود به جای آن‌ها از کمپوت‌های خانگی که با میوه‌های مرغوب تهیه می‌شوند استفاده شود.

ظروف

  • ظروف مسی و روی به دلیل آزاد کردن این عناصر با ارزش به درون غذا، باعث تاثیر بر عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز بدن می‌شوند. یکی از اشکالات ظروف مسی اکسید شدن آن‌هاست که بسیار خطرناک است و باید به موقع قلع اندود یا به اصطلاح سفید شود.
  • ظروف سفالین زرد رنگ که در قدیم از آن‌ها استفاده می‌شد. بهترین نوع ظروف برای پخت و پز و نگهداری غذا هستند.
  • ظروف لعابی از کیفیت خوبی برخودارند.
  • ظروف چینی یکی از بهترین ظروف غذا می‌باشند.
  • ظروف چوبی اگر از مواد مناسبی تهیه شوند برای انواع غذاهای سرد بسیار مناسب هستند.
  • ظروف چدنی هنگام طبخ، با مواد غذایی ترکیب نمی‌شوند و این مساله از نظر بهداشتی فوق العاده مهم است.
  • ظروف سنگی برای طبخ غذاهای گوشتی، مانند انواع خورش و آبگوشت مفید است.
  • ظروف بلورین یا پیرکس اگر از مواد خوب تهیه شده باشند استفاده از آن‌ها مانعی ندارد و کاملا بهداشتی است.
  • امروزه ملامین‌ها از مهجورترین ظروف هستند. ظروف ملامین به دلیل اینکه از مواد حلقوی یا آروماتیک ساخته می‌شوند برای سلامتی مضر هستند. برای کم کردن ضرر آن در کارخانجات تولید این ظروف موقع پخت قطعه بر روی آن‌ها رویه لعابی داده می‌شود. اما به مرور این لایه آسیب دیده و موجب تجمع میکروب می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.
  • ظروف آلومینیومی هنگام پخت یون‌های آزاد به غذا اضافه می‌کنند که می‌توانند موجب بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر، راشیتیسم، کم خونی، اختلالات گوارشی و … شود.
  • ظروف استیل سبب ورود سرب به غذاها شده و سرطان زا شناخته شده‌اند.
  • ظروف تفلون عموما بهداشتی نیستند زیرا تفلون ماده‌ای است شیمیایی به نام “پلی تترافلئورواتیلن” که به صورت روکش برای ظروف آلومینیومی استفاده می‌شود. در ظروف تفلون از ماده‌ای به نام کادیوم نیز استفاده می‌شود. این ماده به مرور وارد غذا شده که باعث بروز سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی و کم خونی می‌شود.
  • ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف معمولا بهداشتی نیستند و در کودکان و بزرگسالان ایجاد آلرژی و حساسیت می‌کنند.
  • ظروف نقره بهداشتی نبوده و عمده مضرات آن‌ها ترکیب شدن با غذاست.
  • ظروف استایروفوم (نوعی فوم که در رستوران‌های فست فود استفاده می‌شود) به علت آنکه از نفت خام ساخته می‌شوند در صورت بلع سرطان زا می‌باشند.

استفاده از چراغ خواب

  • هنگام خواب، خانه باید تاریک باشد و استفاده از چراغ، استراحت و خواب را از سلول‌های بدن سلب کرده و منجر به خستگی توام با خمیازه و دهن دره در روز می‌شود.

توالت فرنگی

  • استفاده از توالت فرنگی باعث می‌شود فشار لازم به سیگموئید (بخش انتهایی روده بزرگ) وارد نیاید و همین در دراز مدت موجب بروز بیماری‌هایی در روده بزرگ می‌شود. بهتر است فقط افراد مبتلا به بیماری‌های روماتیسمی ‌و استخوانی که تحمل فشار به مفاصل لگن و زانو را ندارند و نمی‌توانند بنشینند از توالت فرنگی استفاده نمایند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *