۸ دلیل عالی برای خوردن ذرت


Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/html/wp-content/plugins/linkify-text/linkify-text.php on line 295

نام‌ها:

نام فارسی: ذرت

نام انگلیسی: Corn

نام علمی: Zea mays

معرفی گیاه:

ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می‌شود، گیاهی است یک ساله و یک پایه، دارای ساقه‌ای راست که ارتفاع آن تا چهار متر می‌رسد. برگ‌های ذرت متناوب و دراز می‌باشد. گل‌های نر آن به صورت خوشه‌ای بوده که مرکب از سنبل‌های قرمز روشن می‌باشد. گل‌های ماده آن از ۲ تا ۴ گل تشکیل شده و در کنار برگ‌های ذرت قرار دارد.

غشایی که روی بلال را می‌پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می‌باشد. دانه‌های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته‌اند. این دانه‌ها به رنگ زرد یا قهوه‌ای می‌باشند.[۲]

طبع گیاه:

از نظر طب قدم ایران سرد و خشک است.[۲]

در مطالعه‌ای دیگر آمده است که دارای طبع خشک و معتدل است.[۱]

رویشگاه:

ذرت گیاه بومی ‌آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آن جا به مناطق دنیا راه یافته است.[۲]

فرآورده‌ها:

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت، مقدار ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه دم می‌کنند.

به غیر از کاکل ذرت از برگ، ریشه و ساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می‌آید.[۲]

ترکیبات شیمیایی:

رنگ زرد این گیاه مربوط به موادی به نام زئین(Zeine) و زیازانتین(Zeaxanthine) می‌باشد. در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است:[۲]

آب ۱۳ گرم سدیم ۱ میلی گرم
انرژی ۳۴۸ گرم پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
پروتئین ۸/۹ گرم ارسنیک ۳۰ میلی گرم
چربی ۳/۹ گرم ویتامین آ ۴۹۰ واحد
مواد نشاسته ای ۷۲ گرم ویتامین ب۱ ۰/۳۷ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم ویتامین ب۲ ۰/۱۲ گرم
۲۶۸ میلی گرم ویتامین ب۳ ۲/۲ میلی گرم
آهن ۲/۱ میلی گرم

ذرت دارای ویتامین‌های B,B12 و ویتامین C می‌باشد که بخشی از آن در اثر سوختن و پختن از بین می‌رود. همچنین دارای املاح معدنی نظیر سلولز، فسفر، کلسیم، پتاسیم، گلوکز، مالتوز، نشاسته، مواد ازتی، چربی و مواد هیدروکربنی است.[۱]

کاکل آن دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می‌باشد. در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است:[۲]

گوگرد ۲/۸ میلی گرم سدیم ۰/۲ میلی گرم
کلر ۳/۶ میلی گرم پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم
کلسیم ۱/۷ میلی گرم سیلیسیم ۴ گرم
فسفر ۵/۲ میلی گرم منیزیم ۲۶/۵ میلی گرم
آهن ۰/۰۶ میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌شود کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است و به علت وجود این ماده معدنی است که کاکل آن ادرارآور است.[۲]

موارد مصرف و اثرات درمانی ذرت

خواص درمانی ذرت:

  • سنگ کلیه را از بین برده و برای یبوست مفید است.[۱]
  • برای درمان خونریزی‌های داخلی مفید بوده و کم خونی را درمان می‌کند.
  • دارای ارزش غذایی فراوانی است و به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد. بنابراین برای تهیه نان ذرت آرد آن را با سایر غلات مخلوط می‌کنند.
  • پماد آن خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
  • استفاده مداوم از آن از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
  • روغن آن برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.[۲]
  • غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان می‌باشد.
  • روغن ذرت کلسترول خون را پایین می‌آورد.[۱][۲]

خواص درمانی کاکل ذرت:

کاکل ذرت‌ را قبل از رسیدن کامل، یعنی قبل از پژمرده شدن می‌چینند و به سرعت خشک می‌کنند که بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می‌کند.[۲]

  • از جوشانده برگ‌های بلال برای دفع سنگ مثانه استفاده می‌شود.
  • دم کرده کاکل آن به مقدار یک گرم در یک لیتر آب، برای حبس البول، کیسه صفرا، سرماخوردگی مثانه، ورم مثانه و قولنج تجویز می‌شود.[۱]
  • درد و ناراحتی‌های دستگاه ادراری را تسکین می‌دهد.
  • سنگ مثانه، التهاب، ورم مثانه و درد مثانه را از بین می‌برد.
  • جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می‌آورد.
  • جوشانده ریشه آن برای سوزش مجاری ادراری مفید است.
  • جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می‌برد.
  • در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می‌کردند.[۲]
  • کاکل ذرت‌ به طور کلی دستگاه ادراری را تمیز می‌کند.
  • دم کرده کاکل ادرارآور و آرام کننده دستگاه ادراری است.[۲][۱]

موارد منع مصرف:

  • زیاده روی در مصرف آن موجب سوءهاضمه و عدم جذب ویتامین B3 می‌گردد.[۱]

منابع

  1. درمان بیماری‌ها با داروهای معجزه گر گیاهی
  2. طبیعت و سلامتی (غذا داروها)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *